Zeurende pijn aan de buitenkant van uw heup(en)

Deze pijn kan tijdens lopen aanwezig zijn, maar kan ook ‘s nachts als u in bed ligt, voorkomen. Dan kan het zijn dat u een slijmbeursontsteking in uw heup heeft. Deze klacht wordt ook wel trochanter major pijnsyndroom genoemd. Deze pijnklacht komt vaker voor bij vrouwen van middelbare leeftijd.

Wat is een slijmbeurs ontsteking

Op het bot van het bovenbeen zit een uitstulping, de trochanter major. Deze zit aan de buitenkant van uw heup. Bovenop de trochanter major bevindt zich een slijmbeurs. De functie van deze slijmbeurs is het verminderen van wrijving tussen de spieren in de heup en het heupbot zelf. Als er sprake is van overmatige wrijving van de slijmbeurs raakt deze geïrriteerd en soms zelfs ontstoken.

Oorzaken slijmbeursontsteking

De overmatige wrijving aan de buitenkant van de heup kan ontstaan door:

  • afwijkende stand van de voet-, enkel of heupstructuur
  • beenlengteverschil
  • afwijkend looppatroon
  • stijve of overbelaste heupspieren
  • verminderde kracht in de heupspieren

Behandeling slijmbeurs ontsteking

Podologen zijn specialist op het gebied van heupklachten waarvan de oorzaak in een afwijkende stand en looppatroon zit. Wij zoeken naar de oorzaak van uw heupklachten. Wij kijken hierbij naar de manier waarop u loopt (afwikkeling van de voeten), de stand van uw voeten, maar ook naar uw schoenen.

Voor het bereiken van een optimaal resultaat zullen we vaak ook podotherapeutische zolen aanmeten, en geven u schoenadvies. Indien nodig werken we hierbij samen met gespecialiseerde fysio- en manueel therapeuten.

Herkent u genoemde symptomen en ervaart u pijn? Maak dan snel een afspraak, zodat wij u kunnen helpen​!​