Veelgestelde vragen

Podologische inlays zijn functionele zolen, corrigeren de voetfunctie en geven sturing daar waar nodig is. Podologische inlays worden vervaardigd uit duurzame materialen waardoor de gemiddelde levensduur tussen de 1 à 2 jaar ligt. Dit is afhankelijk hoe vaak de inlays gedragen worden. Bij dagelijks gebruik kunt u uit gaan van een levensduur van ruim 1 jaar.

Een verwijzing van uw huisarts of specialist voor een behandeling is niet nodig. Vaak stellen wij de huisarts schriftelijk op de hoogte van de diagnose, behandeling en resultaat. Hiervoor vragen wij altijd uw goedkeuring als patiënt.

Bij uw eerste afspraak vragen wij u om het volgende mee te nemen:

  • De verwijzing van uw arts of medische specialist (indien aanwezig)
  • Uw legitimatiebewijs
  • Veel gedragen schoenen en/of sportschoenen +/- 3 maanden oud
  • Indien voor uw werk veiligheidsschoenen
  • Eventueel bestaande hulpmiddelen (steunzolen, oortheses, etc.)

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. 

Ontdek via onze vergoedingswijzer op welke vergoeding u recht heeft.

Een extra paar steunzolen naast uw huidige paar is altijd fijn. Zeker als u meerdere schoenen draagt; sport-, werk, dagelijkse- en nette schoenen, maar ook sandalen. Of uw extra paar steunzolen worden vergoed hangt af van uw verzekeraar. Meestal betaalt u niks of een kleine bijdrage. In principe en afhankelijk van uw verzekering heeft u recht op een nieuw paar steunzolen.

Ontdek via onze vergoedingswijzer of uw recht heeft op een extra paar steunzolen.

Draagt u werk- of veiligheidsschoenen in uw dagelijks werk? En wilt u de beste ondersteuning ook in uw werk- of veiligheidsschoenen? 

Dan moeten zowel uw werk- of veiligheidsschoenen als uw de steunzolen volgens de wet gecertificeerd zijn. 

Op Goede Voet kan u of uw werkgever ontzorgen met onze op maat gemaakte steunzolen voor werkschoenen. 

Lees meer over onze gecertificeerde steunzolen of maak direct een afspraak in een van onze Podo Praktijken

Staat uw vraag er niet tussen, vul onderstaande formulier in!