Wat zijn podologische correctiezooltjes.

Podologische correctiezooltjes worden voor iedereen individueel op maat vervaardigd en zijn geheel samengesteld uit natuurlijke materialen als leer en kurk.
In het binnenwerk worden kleine verhogingen aangebracht op die plaatsen, waar de voet de nodige steun behoeft. De podologische correctiemethode is gebaseerd op een actieve stimulans van verschillende spieren. Op deze manier wordt geleidelijk de juiste lichaamsbalans hersteld en kunnen voetklachten sterk verminderen, of zelfs volledig verdwijnen.

Het correctiezooltje (ook wel biomechanische zool genaamd) is met ondersteunende correcties van diverse hoogten uitgerust. Deze correcties zijn geheel individueel op uw klachten afgestemd. Deze zolen zorgen voor een betere drukverdeling van de voet. De personen met diabetische of reumatische aandoeningen hebben hier veel baat bij.

Om een maximaal resultaat van de aangemeten zooltjes te verkrijgen, dient u het volgende in acht te nemen:

Afhankelijk van de aard van de correcties dient u na 6 weken voor controle bij uw registerpodoloog/podoposturaal therapeut te verschijnen.
Indien noodzakelijk zullen uw zooltjes worden gecorrigeerd en zo mogelijk nog dezelfde dag aan u worden verstrekt.

Wanneer er een correctie heeft plaatsgevonden, dient u weer na 6 weken voor een controle terug te komen.

Iedere aanpassing in de zooltjes (dus ook het eerste aanmeten) kan een aanpassing van de spieren teweegbrengen, dat zich bij u tot uiting brengt in wat spierpijn. Dit duurt meestal enkele dagen. Na deze periode zullen de klachten in de meeste gevallen spoedig verminderen.